Extra - Mevlid Kandili Nedir? Mevlid Kandili Ne Zaman?

27.11.2017 19:54
MEVLİD KANDİLİ’NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in doğduğu gün olan Mevlid kandili neyi ifade eder? Mevlid Kandili’nde yapılması gereken ibadetler nelerdir? Mevlid Kandili’nin önemi nedir?

Müslümanlar için en önemli günlerden birisi olarak kabul edilen Mevlid Kandili Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in doğduğu gündür. Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Mevlid Kandili bu sene 29 Kasım 2017 Çarşamba akşamına denk gelmektedir.

‘Milyonlarca Müslüman’ın heyecanla beklediği mübarek günde ne gibi ibadetler yapılmalı? Mevlid Kandili’ni nasıl ihya etmek gerekir? Bu soruları Emekli İstanbul İl Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı cevapladı.

MEVLİD KANDİLİ’NDE NELER YAPILMALI?

Emekli İstanbul İl Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı Mevlid Kandili’nde yapılması gereken ibadetleri açıkladı. Kavaklı, bu geceye özel bir namaz olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Bu gecede şu namaz kılınacak, bu dua okunacak diye bir şey yok. İki rekât nafile namazı kıldıktan sonra ellerimizi semaya gönlümüzü de mevlaya açıp bir dilekte bulunmak bizim için en büyük bahtiyarlıktır. “

Yusuf Kavaklı Mevlid Kandili gecesinde Fatiha’nın çok okunması gerektiğini ve Müslümanların Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in hayatından bir örnek alması gerektiğini söyledi.

MEVLİD KANDİLİ’NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in doğduğu gün olan Mevlid Kandili’nde oruç tutmanın şart olmadığını söyleyen Kavaklı, “İlla oruç tutarak karşılamalıyım ben peygamberimi diyorsa bir Müslüman kandilden önceki gece sahura kalkmalı kandil günü oruçlu olmalı ve orucunu açarken de elini semaya gönlünü mevlaya açıp ne istiyorsa onu Allah’tan istemeli” dedi.

MEVLİD KANDİLİ İLE KUTLU DOĞUM ARASINDAKİ FARK NEDİR?

“Mevlid Kandili ile Kutlu Doğum arasındaki fark nedir?” sorusunu Necmettin Nursaçan cevaplandırdı.

Kanal 7 ekranlarında Mevlid Kandili ve Kutlu Doğum arasındaki farklara değinen Necmettin Nursaçan, iki takvimin olduğunu bunlardan birinin ay yılı diğerinin ise güneş yılı olduğunu söyledi. Necmettin Nursaçan, güneş yılının 365 gün olduğunu ay yılının ise 354 gün sürdüğünü belirterek; ’Peygamber Efendimiz (S.A.V )’in  güneş yılındaki doğumu olan 20 Nisan 571 tarihi sabit kalır  ancak ay yılındaki doğumu rebiulevvelin on ikinci gecesi olan zaman diliminin bütün mevsimleri dolaşır’ dedi.
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet